Tűzijáték kérdések

Mekkora területre van szükség egy tűzijáték kivitelezéséhez?

Klasszikus tűzijátékaink esetén a pirotechnikai termékek telepítési pontjától számított 50 m sugarú körben nem lehet éghető anyag.

Esküvői tűzkoktéljaink (Mojito, Cosmopolitan, Margarita, Manhattan, Tequila sunrise, Bloody Mary, B52) és Party koktéljaink (Collins, Night and Day, TBT, Kamikaze, Florida Sunshine, Acapulco, El Dorado) esetében a telepítési ponttól 25 m sugarú kör nagyságú védőterületet kell biztosítani a biztonságos elműködtetés érdekében.

A többi (Blue Hawaii, Havana Beach, Paradise, Sex ont he Beach) esküvői csomagunknál - mivel azok földhöz közeli, kevesebb feketelőpor tartalmú termékeket tartalmaznak-, a védőtávolság a telepítéstől számított 15 m sugarú kör.

Szivárvány tűzijátékainknál a felhasznált pirotechnikai termékek sajátosságai miatt szintén a telepítési ponttól számított 25 m sugarú kört kell a Megrendelőnek biztosÍtania.

A céges, családi tűzkoktélok csomagjaink esetében szintén a telepítési ponttól számított 25 m sugarú kör a tűzijáték védőterülete.

A buli tűzijátékok, esküvőre, házassági évfordulóra, születésnapra, lánybúcsúra, legénybúcsúra, kifejezetten hölgyeknek, illetve uraknak összeállított tűzijáték csomagjaink esetében a biztosítandó védőterület a pirotechnikus által letelepített termékek pontjától számított 15 m sugarú kör.

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a védőterületen belül mégis van éghető anyag, amit nem lehet a helyszínről elszállíttatni, azt minden esetben a Megrendelő feladata belocsoltatni, gondoskodnia róla, hogy annak tulajdonosa a tűzijáték idején őrizze azt, gondoskodjon arról, hogy ne gyulladjon be a visszahulló daraboktól.

Vizi tűzparádénk során bombákat is használunk a tűzijátékainkban, ezért ennek védőtávolsága szintén a telepítéstől számított 50 m sugarú kör.

Beltéri tűzijátékaink során felhasznált termékeink esetében, azok védőtávolsága csupán 3 m.

Bengál tűzkép kivitelezésekor, a védőtávolság 1 m, viszont a nézőknek ajánlatos messzebbről nézni az izzó tűzfeliratot, mert úgy mutat a legjobban.

A színpadi, filmes pirotechnikai munkálatok során a felhasznált termékekeknek egyedi védőtávolsága van.

« Vissza