tűzijáték telep

Tűzijáték telep

 

A tűzijáték telepek több kis csőből állnak össze, - melyek mindegyike 1-1 effektet tartalmaz, - és ezeket késleltető köti össze, hogy több, akár 2 perces látványt nyújtson.

A telepet mindig sík talajra kell helyezni, és gondoskodni kell a stabil helyzetéről is, úgy hogy kövek, faágak, téglák segítségével akár minden oldalon ki kell támasztani, hogy működés közben a nagy nyomás következtében még véletlenül se boruljon el.

A telepek csövecskéit összekötő szál mindig ki van vezetve valamelyik oldalon, ezt kell meggyújtani. A gyújtószál beég az első csőbe, és egyrészt begyújtja az adott kis csőben található lökőtöltetet, mely kilöki az effektet a csőből, másrészt tovább viszi a lángot a második, harmadik…stb csőbe és indítja sorozatosan a tűzijáték effekteket.

A telepeket alkotó kis csövecskék átmérője változatos, általában pirotechnikusok 20-50 mm-essel dolgoznak, de ennél természetesen jóval nagyobbal is találkozhatunk. A telepek lövésszáma is változatos, a 9 lövésestől az 500 lövésesig igen széles skálán mozog.